Alt du har brug for at vide om internetservice

For det første er det værd at vide forskellene mellem de tilgængelige typer internettjeneste. “Bredbånd” er et paraplyudtryk, der dækker alle de altid tilsluttede typer internetforbindelser: kabel, satellit, DSL og fiberoptisk service (a.k.a., FiOS). Dette er de hurtige internettjenester, der holder dig konstant tilsluttet. Den anden mulighed er opkald (ja, som i AOL-opkald, der stadig findes, og folk stadig betaler for). Medmindre du kun er valg af opkald, skal du gå med bredbånd. Du kan kontakte den lokale internetudbyder eller du kan vælge online bestilling af internet her.

DSL-internet

DSL står for Digital Subscriber Line. Det fungerer via regelmæssige telefonlinjer (som opkaldsinfo) for at levere downloadhastigheder så hurtigt som 25 megabits per sekund (med 100 Mbps eller mere forventet senere på året). Der er to typer DSL: Asymmetrisk DSL (ADSL) og Symmetrisk DSL (SDSL). ADSL er den billigste af de to og tilbyder betydeligt hurtigere downloadhastigheder (dvs. hvor hurtig information på internettet leveres til dig) end uploadhastigheder (hvor hurtig information sendes fra din computer til internettet).

Fordele: DSL er typisk billigere end andre bredbåndsindstillinger, og du har sandsynligvis mere end en DSL-udbyder at vælge imellem – i modsætning til en enkelt kabel- eller fiberoptisk udbyder. De hastigheder, du får fra DSL, er som regel også meget stabile og konsistente, fordi du i mange tilfælde får en dedikeret linje.

Ulemper: Kvaliteten og hastigheden af ​​DSL-service afhænger af afstand: Jo længere væk du er fra udbyderens centrale kontor (CO), desto langsommere og mindre pålidelig er din forbindelse.

Kabelbredbånd

Kabelbredbånd tilbydes af din kabel-tv-udbyder. Det fungerer over koaksiale kabel-tv-ledninger og giver downloadhastigheder fra 3 Mbps til over 100 Mbps.

Fordele: Kvaliteten og hastigheden af din tjeneste afhænger ikke af din afstand, ligesom den gør med DSL. Kabel er også typisk meget hurtigere end DSL og satellit, og mere tilgængeligt end fiberoptisk bredbånd.

Ulemper: I de fleste tilfælde deles din tilgængelige båndbredde med andre i dit nabolag, så jo flere mennesker der bruger kabelbredbåndstjenesten på en gang, desto langsommere er internettjenesten for alle. Dette kan virkelig lægge en dæmper på din Netflix-streaming ved spidsbelastningstider for internetbrug.